Srednja škola Antun Matijašević-Karamaneo

Osnovni podaci

Adresa: Viškog boja 9, 21480 Vis

E-mail: ured@ss-amkaramaneo-vis.skole.hr

Kontakt tel. / fax: 021/711-449

E-adresa: www.ss-amkaramaneo-vis.skole.hr

Program: strukovni - trogodišnji programi, strukovni - četverogodišnji 

Opis škole

Škola je osnovana 1975. godine pod nazivom Opća srednja škola, pružala je dvogodišnje obrazovanje općeg usmjerenja.

Prva generacija od 14 učenika završila je ovu školu 1977. godine, a kako je tada na Visu bila samo opća srednja škola u trajanju od dvije godine, i oni su bili primorani nastaviti školovanje u drugim srednjoškolskim centrima, uglavnom u Splitu.

Škola je 27. svibnja 1981. godine promijenila naziv u Centar za odgoj i usmjereno obrazovanje „Vis“ koji je započeo s radom 7. rujna iste godine s upisana tri razreda, a njegovo završavanje omogućavalo je stjecanje srednje stručne spreme.

Danas škola ima 71 učenika, i slijedeće smjerove: turističko-hotelijerski komercijalist, opća gimnazija, kuhar JMO i hotelijersko-turistički tehničar.
Za upis u prvi razred 2018/19 nudimo smjerove: turističko-hotelijerski komercijalist, kuhar JMO i hotelijersko-turistički tehničar.

Po čemu je škola drugačija od drugih?

U našoj je školi mali broj učenika u razredu što omogućava kvalitetnu nastavu i posvećivanje svakome od učenika ponaosob. Mogućnost ispravljanja ocjene, odgovaranja i također razgovor sa učenicima o njihovim problemima puno je intezivniji te djelujemo kao privatna škola. Kako je malo učenika o njima puno znamo i uvažavamo njihove probleme sa kojima se suočavaju svakodnevno.
O kvaliteti nastave govore uspjesi na državnoj maturi, natjecanjima i daljnjem uspješnom školovanju učenika.

Turističko-hotelijerski komercijalist

Hotelijersko-turistički tehničar

Kuhar - JMO

School