Srednja škola Braća Radić Kaštel Štafilić Nehaj

Osnovni podaci

Adresa: Put poljoprivrednika 5, 21217 Kaštel Štafilić

E-mail: ured@ss-bracaradic-kastelstafilicnehaj.skole.hr

Kontakt tel. / fax: 021 234 505  /  021 234 599

E-adresa: http://ss-bracaradic-kastelstafilicnehaj.skole.hr/

Program: gimnazijski, strukovni - trogodišnji programi, strukovni - četverogodišnji programi, programi obrazovanja odraslih, posebni programi

Opis škole

Srednja škola Braća Radić iz Kaštel Štafilića osnovana je davne 1958. godine. Kao škola s dugom tradicijom sinonim je kvalitetnog obrazovanja u zanimanjima koja su od temeljne važnosti za razvoj Splitsko-dalmatinske županije ali i šire regije. U strukovnom dijelu učenici se obrazuju u programima iz područja veterine, poljoprivrede i prehrane. Osim strukovnog dijela učenicima je na raspolaganju i gimnazijski program (opća i jezična gimnazija). Četverogodišnja zanimanja koja se obrazuju su: agotehničar, veterinarski tehničar, agroturistički tehničar, tehničar nutricionist, prehrambeni tehničar te program opće i jezične gimnazije, a dok su trogodišnja zanimanja cvjećar, mesar i pekar te pomoćni cvjećar (pomoćno zanimanje). Sve struke osim teoretskog dijela nastave vrše i praktični dio kako u prostorima škole, tako i u trvrtkama u gradu i županiji.
Naši učenici postižu zapažene uspjehe na državnim natjecanjima kako u struci (Nutri vita 2017.1.mjesto, 2016. 2. mjesto, 2015. 1. mjesto….; Disciplina Agro, 2015. 3. mjesto, disciplina Veterinarski tehničar: 2015. 3. mjesto…..) tako i u području općeg obrazovanja.
Škola ima dvije zgrade u kojima se održava nastava: jednu za strukovni dio i drugu za gimnazijski. Uz učionice škola ima na raspolaganju 2 laboratorija, kabinet za mehanizaciju, informatičke kabinete, kabinet za vinarstvo i pedologiju, podrum za proizvodnju vina, ambulantu za male životinje, nutricionistički praktikum, staklenik. U sklopu škole djeluje i učenički dom s različitim popratnim sadržajima, restoran s kuhinjom, mala dvorana sa svim sportskim rekvizitima, igralište za košarku, odbojku, nogomet i rukomet.
U školi djeluje i Učenička zadruga Trišnja u više sekcija, od kojih je najaktivnija hortikulturna sekcija koja njeguje poduzetništvo svojih članova kroz suradnju s različitim. Škola surađuje s lokalnom zajednicom, sudjeluje u događanjima koja organizira grad Kaštela, Turistička zajednica grada Kaštela, Muzej grada Kaštela, Društvo Bijaći-udruga za očuvanje kulturne baštine Kaštela(Fešta od boba, Praznik cvijeća, Dani kruha, razne humanitarne i ekološke akcije). U svibnju svake godine Škola organizira vlastitu eko-akciju Clean up the med. Predstavlja se na svim stručnim sajmovima u SD županiji.
Od 2014. godine ima i zapaženu suradnju sa školama iz inozemstva: iz Njemačke, Italije, Budimpešte, Poljske, Portugala i Argentine.
Škola je sudjelovala, sudjeluje i uspješno provodi brojne projekte financirane od strane Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede, Europske unije i Europskog socijalnog fonda te drugih izvora.

Po čemu je škola drugačija od drugih?

– jedinstvena lokacija: školske zgrade smještene su u oazi zelenila s pogledom na kaštelanski zaljev
– zavidna kvaliteta obrazovanja
– brojni učenički uspjesi na natjecanjima
– brojne izvannastavne aktivnosti,
– internacionalne suradnje i učeničke razmjene (Njemačka, Italija, Mađarska, Poljska, Portugal)
– interkontinentalna učenička razmjena sa školom iz Argentine
– realizacija učeničke prakse u inozemstvu kroz provedbu Erasmus + projekata

Opća gimnazija

Jezična gimnazija

Veterinarski tehničar

Tehničar nutricionist

Prehrambeni tehničar

Agrotehničar

Agroturistički tehničar

Mesar

Cvjećar

Pekar

School