Srednja škola Bol

Osnovni podaci

Adresa: Rudina 1, 21420 Bol

E-mail: ured@ss-bol.skole.hr

Kontakt tel. / fax: 635-141

E-adresa: http://ss-bol.skole.hr/

Program: gimnazijski, strukovni - trogodišnji programi, strukovni - četverogodišnji programi

Opis škole

Srednja škola Bol nalazi se na zapadnom dijelu Bola, u blizini mora odmah iznad šetnice koja vodi do Zlatnog rata. Svaka učionica ima računalo i pristup internetu. U sastavu škole nalazi se učenički dom koji je renoviran i moderno opremljen. Škola ima moderno opremljen kabinet za posluživanje i kuharstvo, učionicu za informatiku, kemijski laboratorij i knjižnicu.
Ove školske godine Škola izvodi nastavni plan i program opće gimnazije i program za zanimanje turističko-hotelijerski komercijalist, a sljedeće školske godine uvode se dva nova programa, kuhar i konobar.
Učenici imaju besplatan smještaj i prehranu u učeničkom domu. Sve prvaše čeka laptop ili tablet, a učenike putnike i novčana pomoć kako bi im se olakšalo školovanje u našem mjestu. Kuharima i konobarima osigurane su stipendije u iznosu od 1200,00kn mjesečno, također im je osigurana praktična nastava, zaposlenje i smještaj tijekom školovanja u ljetnim mjesecima te posao i smještaj nakon završenog obrazovanja.

Po čemu je škola drugačija od drugih?

Kao mala škola imamo brojne prednosti među kojima treba istaknuti individualni pristup svakom učeniku zbog čega naši učenici postižu iznadprosječne rezultate na državnoj maturi te se bez poteškoća upisuju na željene studijske programe. Naši hotelijeri imaju praktičnu nastavu u izvrsnim bolskim hotelima te se nakon školovanja mogu zaposliti u turizmu i ugostiteljstvu. Ukoliko žele mogu polagati ispite državne mature i nastaviti svoje školovanje. Kuharima i konobarima se nakon završene škole pruža mogućnost sigurnog zaposlenja kao i daljnjeg usavršavanja u struci, doškolovanje i mogućnost prekvalifikacije.
Škola je uključena u razne projekte, među njima je i razmjena učenika, a do sada su naši učenici bili u Italiji, Njemačkoj, Portugalu, Francuskoj, Švicarskoj i SAD-u. Trenutno sudjelujemo u jednom ERASMUS+ projektu tijekom kojeg su organizirana putovanja u pet europskih država. Učenici su uspješni na raznim natjecanjima i smotrama, aktivni su u humanitarnom radu te redovito sudjeluju u kreativnim radionicama. Škola podržava umjetničke, kreativne i sportske sklonosti učenika kroz organizaciju učeničkih nastupa (književne večeri, izložbe, predstave i glazbeni nastupi) i natjecanja u školi i izvan nje.

Opća gimnazija

Turističko - hotelijerski komercijalist

Konobar

Kuhar

School