Nadbiskupijska klasična gimnazija “Don Frane Bulić” s pravom javnosti Split

Zrinjsko-frankopanska 19
21000 SPLIT
tel. 021/323 443
fax. 021/386 149
https://www.nkg-split.hr/

 

 

 

Naziv programa Predviđeni broj mjesta za upis Minimalni broj bodova zadnje upisanog učenika u prethodnoj školskoj godini Vrsta pograma
Klasična gimnazija 52 / gimnazijski

 

O školi…

Ova škola jest mjesto stjecanja i jačanja znanja, solidarnosti, identiteta i odgovornosti, ali i mjesto sigurnog i ugodnog, gotovo obiteljskog boravka i rasta u navedenim vrlinama. Odgovornost u učenju i poučavanju uz međusobno uvažavanje i individualni pristup svakom učeniku, stvarat će pozitivno ozračje u školi, te rezultirati već danas sretnim učenicima, a sutra ostvarenim ljudskim i kršćanskim osobama. Za ovu školsku godinu predviđene izvannastavne aktivnosti dijelimo na: duhovno-pedagoške, znanstveno-obrazovne te kulturno-umjetničke sadržaje iako smo svjesni da se svi sadržaji u odgojno-obrazovnom procesu prožimaju i da ih je nemoguće striktno podijeliti.
Uz obavezne predmete koje propisuje ministarstvo škola nudi i Fakultativne predmete Talijanski jezik, Njemački jezik. Izvannastavne aktivnosti koje učenici mogu odabrati su: Mješoviti zbor, Školski športski klub, Dramska skupina, Volonterska grupa, Tamburaški orkestar i Debatni klub.

Klasična gimnazija

/* Uskoro */