Privatna srednja škola Wallner

Osnovni podaci

Adresa: Makarska 36, 21000 Split

E-mail: info@oliva-allegra.com

Kontakt tel. / fax: 021 410 024; 021 410 362

E-adresa: www.oliva-allegra.com

Program: strukovni - trogodišnji programi, strukovni - četverogodišnji 

Opis škole

Oliva Allegra je mediteranski centar gastronomskih umjetnosti iz Splita, u sklopu kojeg djeluje Privatna srednja škola Wallner.

Škola se prostire na 1500 metara četvornih, od čega više od 300 zauzima suvremeno opremljena kuhinja.

S radom smo započeli školske godine 2008/09. s četiri učenika. Ove školske godine, 2017./18., u sedam razrednih odjela školujemo 115 učenika za zanimanja kuhar, slastičar, konobar i hotelijersko-turistički komercijalist.

U Privatnoj srednjoj školi Wallner cilj nam je stvoriti vrhunski kadar za vrhunsku gastronomiju kao dio ponude elitnog turizma, te pokazati našim učenicima što čovjek kao vrhunski ugostiteljski radnik može napraviti od svoga života i kakve mu se prigode otvaraju.
Stoga kod nas praktičnu i teorijsku nastavu izvode vrsni stručnjaci. Osim toga, nastojimo da naši učenici redovito odlaze na studijska putovanja, izlete i natjecanja, te da sudjeluju u brojnim događanjima kako u školi, tako i izvan nje gdje imaju priliku susresti se sa vrhunskim stručnjacima iz područja ugostiteljstva, ali i pokazati svoje već sada zavidno znanje.

Po čemu je škola drugačija od drugih?

Da bi se spojili naizgled nespojivi okusi, na čemu se temelji gastronomija 21. stoljeća, prije svega su potrebni talent i ljubav prema kuharskom zvanju, a moderni chef mora biti i dobar organizator, menadžer, govoriti barem dva svjetska jezika te, naravno, u malom prstu imati sve tajne kulinarskog zanata.
Upravo ovakav profil mladih stručnjaka obrazuje se u školi Wallner, jedinoj privatnoj školi za gastronomiju i ugostiteljstvo u Hrvatskoj, gdje učenici uče što čovjek kao turističko-ugostiteljski djelatnik može napraviti od svog života i kakve mu se mogućnosti otvaraju.

Kuhar

Slastičar

Konobar

Turističko-hotelijerski komercijalist

Hotelijersko-turistički tehničar

School