Industrijska škola

Osnovni podaci

Adresa: Zrinsko Frankopanska 40, 21000 Split

E-mail: info@ss-industrijska-st.skole.hr

Kontakt tel. / fax: 021/ 380-776  /  021/ 380-773

E-adresa: http://www.ss-industrijska-st.skole.hr

Program: strukovni - trogodišnji programi

Opis škole

Trogodišnje obrazovanje za četiri atraktivna zanimanja iz područja strojarstva ( CNC- operater i instalater- monter ), elektrotehnike ( elektromehaničar ) i brodogradnje ( brodomehaničar ) sastoji se od teorijske i praktične nastave u Industrijskoj školi u Splitu.
Nastava se odvija u specijaliziranim učionicama s najmodernijom opremom, kabinetima, laboratorijima i radionicama. Nakon završetka školovanja velike su mogućnosti lakog pronalaska dobro plaćenih poslova u Hrvatskoj, također moguć je besplatan nastavak školovanja u četverogodišnjim školama i polaganje Državne mature.
CNC OPERATER/ CNC OPERATERKA
Idealno je zanimanje za učenike koji vole puno vremena provoditi uz računala. CNC (Computer Numerical Control, eng. – računalom upravljani strojevi ) operater radi u radionicama strojne obrade u pogonima održavanja i proizvodnje strojnih dijelova i uređaja u industrijskim i obrtničkim radionicama. Razvojem novih tehnologija u proizvodnim procesima, a posebno robotike sve su traženije osobe koje su osposobljene isprogramirati stroj za izradu nekog predmeta. Nastava se obavlja u specijaliziranim učionicama s novim CNC strojevima s 3D simulatorom gdje učenici uče programe za crtanje i programiranje na računalu ( AutoCAD, WinNC, Mach3 ) uz maksimalnu sigurnost pri radu.
INSTALATER-MONTER
Program osposobljava učenika za više zanimanja unutar jednog obrazovnog programa. Instalater- monter može obavljati poslove instaliranja grijanja i klimatizacije, vodoinstalaterske poslove, plinoinstalaterske, instalacije solarnog sustava i vjetroelektrana te instalaterske poslove bazenske tehnike.
BRODOMEHANIČAR
Program osposobljava učenika za popravljanje, održavanje i servisiranje brodskih motora i uređaja, navigacijskog upravljanja, grijanja i klimatizacije. Osim u brodogradilištima brodomehaničari mogu ploviti na brodovima, raditi u različitim servisnim radionicama u lučicama i marinama.
ELEKTROMEHANIČAR
Učenik će biti osposobljen za popravak i održavanje električnih strojeva, kućanskih aparata te za popravak i montiranje instalacija električne mreže. Također popravlja i održava opremu za distribuciju i kontrolu električne energije te mjerila za opskrbljivanje strujom. Praktična nastava obavlja se prvo u suvremeno opremljenim školskim elektro kabinetima, a u trećem razredu u specijaliziranim servisima.

Po čemu je škola drugačija od drugih?

Industrijska škola obrazuje kadrove za atraktivna i deficitarna zanimanja. U Školi je pozitivno ozračje, cilj djelatnika je izgraditi odgovorne, sposobne, samouvjerene mlade ljude, a ishod kojim se hvalimo je činjenica: veliki broj naših bivših učenika su danas poslodavci u vlastitim servisima i primaju naše učenike na obavljanje praktične nastave. Posljednjih par godina nekoliko je naših učenika u roku od dvije godine nakon završene Škole osnovalo vlastite servise! Ponosni smo i na one koji su nastavili školovanje u nekoj četverogodišnjoj školi i višem i visokom obrazovanju. Povezani smo preko ovlaštenih servisa u kojima učenici obavljaju praktičnu nastavu s realnim zahtjevima struke, vodimo učenike na stručne izlete i sajmove, sudjelovali smo u Erasmus+ Projektu mobilnosti učenika u Španjolskoj.

CNC- operater/ CNC operaterka

Instalater-monter

Elektrotehničar

Brodomehaničar

School