III. gimnazija Split

Osnovni podaci

Adresa: Matice hrvatske 11, 21000 Split

E-mail: iiigs@trema.hr

Kontakt tel. / fax: 021-558428 / 021465445

E-adresa: www.trema.hr

Program: gimnazijski

Smjerovi (vrsta programa, broj mjesta za upis):

  1. Prirodoslovno-matematička gimnazija(gimnazijski, 144)

Opis škole

III. gimnazija, Split po svom nastavnom programu je prirodoslovno-matematička gimnazija.
Imamo 24 razredna odjeljenja, 631 učenika ( 51,5% djevojaka, 48,5 % mladića), 52 profesora (11 mentora i 12 savjetnika). Smješteni smo u relativno novoj, lijepoj zgradi.
Škola je izvrsno opremljena. Imamo kabinetsku nastavu.
Radimo u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni.
Naša škola je prepoznatljiva kao dobro uređena i organizirana. Imamo izvrsnu strukturu nastavnog kadra, vrlo pozitivno i poticajno školsko ozračje, odličnu komunikaciju unutar škole na svim razinama i izraženu brigu za svakog učenika. Profesori su stručni i motivirani.
Već 2000. godine dobili smo Ministrovo priznanje, 2003. Povelju Republike Hrvatske za kvalitetan rad i postignuća u odgoju i obrazovanju svojih učenika.

Po čemu je škola drugačija od drugih?

Provodimo laboratorijske vježbe iz kemije i biologije te vježbe iz informatike.
Nudimo dodatnu nastavu za nadarene učenike iz matematike, fizike, kemije, biologije, informatike,logike, engleskog i hrvatskog jezika.
Domaćini smo Centra izvrsnosti iz matematike.
Redovito osvajamo prva mjesta na županijskim i državnim natjecanjima iz svih predmeta i vrlo uspješno sudjelujemo na međunarodnim olimpijadama.
Takvi uspjesi nikad ne dolaze slučajno nego su plod kontinuiranog rada, obveznog usavršavanja svih nastavnika, uvođenja novih metoda podučavanja.
Organiziramo brojne izvannastavne aktivnosti poput: Web grupe, Prirodoslovne grupe, Volonterske grupe „Miočići“, Novinarske grupe, Psihološke grupe, Školskog sportskog kluba, Debatnog kluba.
Sudjelujemo u brojnim projektima i manifestacijama: Erasmus + KA2 projektu partnerstva među školama, eTwinning , „Euroscola“, „Ponos domovine“, „AISEC: Svijet na dlanu“, “World Maths Day“, „Zlatna večer matematike“, „Projekt STEM“, „Festival znanosti“ i „Tjedan psihologije“, itd.
Na upisnim rang listama fakulteta naši su maturanti redovito na prvim mjestima, a prateći njihov daljnji uspjeh na studiju može se reći da su izuzetno uspješni, čak i neki koji kod nas nisu bili baš odlični. Redovito nas posjećuju, vrlo rado se vraćaju, kontaktiraju sa svojim razrednicima, a u školu se upisuju braća i sestre, ponekad su cijele obitelji bile naši učenici.

Prirodoslovno-matematička gimnazija

School