Klesarska škola

Klesarska škola dogodine slavi 110 godina postojanja. Nalazi se u Pučišćima na otoku Braču.
Klesarska škola jedina je klesarska škola u Hrvatskoj. Koljevka je hrvatskog klesarstva i kamenarstva. Jedina je u svijetu koja temelji svoj rad na tradiciji grčko-rimske tehnike obrade kamena i ručno kovanim alatima koji potječu iz toga razdoblja. Ti alati i vještine i znanja neophodni su u restauraciji naše graditeljske kulturne baštine. Stoga je diploma Klesarske škole priznata u cijelom svijetu.

Elektrotehnička škola Split

Elektrotehnička škola – Split je javna ustanova koja obavlja djelatnost srednjeg strukovnog obrazovanja.
Škola ima odobrenja za rad za redovito obrazovanje i obrazovanje odraslih.
U okviru djelatnosti izvode se programi u području rada elektrotehnika, za zanimanja: Elektrotehničar, Tehničar za elektroniku i Tehničar za računalstvo. Sva zanimanja su četverogodišnja, strukovna što znači da se učenici nakon završetka školovanja mogu uključiti na tržište rada ali i nastaviti obrazovanje na nekom od fakulteta.
Škola broji 500 učenika u 20 razrednih odjela te 65 djelatnika od kojih su 45 nastavnici-profesori. Nastava se organizira samo u jutarnjoj smjeni.

III. gimnazija Split

Prirodoslovno-matematička gimnazija – program četverogodišnjeg trajanja obrazovanja.
Obrazovanjem u gimnazijskom programu stječu se široka opća znanja i niz vještina (poput matematičke, jezične i informatičke pismenosti, vještine u komunikaciji, aktivnoga sudjelovanja u društvu, samostalnog učenja i sl.).

I. gimnazija Split

Prva gimnazija Split nastavlja svijetlu tradiciju splitske gimnazije koju je još 1700 godine osnovao Splitski nadbiskup Stjepan Cosmi. Tako da danas uz 16 jezičnih razreda nastavu polazi i osam klasičnih odjeljenja. Svake godine upisujemo četiri jezična i dva klasična odjeljenja. Ponosni smo na svoje bivše i sadašnje učenike. Naši bivši učenici završili su željene studije i danas su ugledni građani u svojim djelatnostima kao medicini, arhitekturi, gospodarstvu, pravu, informatici, pedagoškim studijima itd. Danas naši učenici redovito upisuju prvi izbor studija (medicinu, stomatologiju, informatiku, ekonomiju, pravo, arhitekturu, sve pedagoške studije itd. Na državnoj maturi postižu jako dobre rezultate tako da je naša gimnazija među deset najuspješnijih u republici Hrvatskoj. Za sve svoje učenike organiziramo dopunsku i dodatnu nastavu za pripremu državne mature iz obaveznih i izbornih predmeta, čime olakšavamo roditeljima da to isto ne moraju plaćati privatnim školama. Naši učenici su redoviti sudionici državnih natjecanja iz svih predmeta, tako da su u zadnje tri godine osvojili deset oskara znanja iz različitih predmeta. Uz obavezni nastavni plan i program nudimo učenicima čitavi niz izvannastavnih aktivnosti i svatko moženaći ponešto za sebe, kao dramsku grupu, zbor, fotoklub “Perspektiva”, literarnu grupu, recitatorsku grupu, novinarsku grupu, filmsku grupu, debatni klub, vjeronaučnu grupu, športski klub, međunarodnu suradnju, EU projekte, humanitarni rad itd.