II. gimnazija Split

II. GIMNAZIJA osnovana je 1992. godine, što kazuje da se nalazi u najboljim godinama i da je punoljetna, također, ukazuje na to da se pred njom nalazi cijeli jedan dug i uspješan život u bojama obrazovnog i pedagoškog djelovanja. Uspješno realizira i ostvaruje nastavni jezični nastavni program.

Privatna jezična gimnazija Pitagora

Držićeva 8 21000 SPLIT tel. (0)21 360022 fax. (0)21 348199 http://www.pitagora-gimnazija.hr/ gimnazija@pitagora-gimnazija.hr       Naziv programa Predviđeni broj mjesta za upis Minimalni broj bodova zadnje upisanog učenika u prethodnoj školskoj godini Vrsta programa Tehničar za računalstvo 18 – strukovni Jezična gimnazija 18 – gimnazijski   Privatna jezična gimnazija “Pitagora” utemeljena je rješenjem  nadležnoga Ministarstva …

Gimnazija dr. Mate Ujevića

Na temelju navedene suglasnosti Općinska skupština u Imotskom u srpnju 1992. godine donijela je Odluku o ukidanju Srednje škole dr. Mate Ujevića i Odluku o osnivanju: a)gimnazije, b) srednje ekonomske škole, c) srednje tehničke škole i d) obrtničko industrijske. Gimnazija je nasljedila ime i danas djeluje pod nazivom Gimnazija dr. Mate Ujevića Imotski.

Srednja škola Braća Radić Kaštel Štafilić Nehaj

Srednja škola Braća Radić iz Kaštel Štafilića osnovana je davne 1958. godine. Kao škola s dugom tradicijom sinonim je kvalitetnog obrazovanja u zanimanjima koja su od temeljne važnosti za razvoj Splitsko-dalmatinske županije ali i šire regije. U strukovnom dijelu učenici se obrazuju u programima iz područja veterine, poljoprivrede i prehrane. Osim strukovnog dijela učenicima je na raspolaganju i gimnazijski program (opća i jezična gimnazija).

Gimnazijski kolegij “Kraljica Jelena” s pravom javnosti

Gimnazija s usmjerenjima temelji se na tradicionalnom gimnazijskom programu s prilagodbom hrvatskom i europskom obrazovanju 21. st.
Novi kurikul gimnazije s usmjerenjima izvodi se od 2012. godine dopusnicom MZOS-a RH pod nazivom „eksperimentalni program-gimnazijski program“.

Graditeljsko-geodetska tehnička škola

Graditelji stvaraju svijet u kojem živimo, oni ostavljaju trajne i neizbrisive tragove u prostoru koji stotinama i tisućama godina svjedoče o minulim civilizacijama, svjedoče ljepotu, sklad i visoke umjetničke domete. Graditeljstvo je djelatnost u koju je ugrađeno najviše ljudskog rada, znanja, umijeća, ljuba- vi, osjećaja, ljepote i sklada.
Graditeljska struka zbog svoje jedinstvenosti, omogućuje učenicima, kroz proces obrazovanja, intelektualno sazrijevan- je, uz razvijanje različitih vještina i sposobnosti.

Srednja tehnička prometna škola Split

Srednja tehnička prometna škola Split nudi suvremeni pristup nastavi kroz koju će učenici aktivnim i suradničkim učenjem steći znanja, vještine i kompetencije potrebne za tržište rada ili nastavak obrazovanja. Četiri su programa koja se izvode u školi, četverogodišnji: tehničar cestovnog prometa, tehničar za poštanske i financijske usluge i zrakoplovni prometnik, te trogodišnji: vozač motornog vozila.

Srednja strukovna škola Blaž Jurjev Trogiranin – Trogir

U srednjoj strukovnoj školi Blaž Jurjev Trogiranin – Trogir obrazujemo učenike iz tri obrazovna sektora i to:

strojarstvo (4-godišnji program strojarski računalni tehničar, 3-godišnji program u kombinaciji automehaničar/instalater grijanja i klimatizacije). 3-godišnji program kombinirano ovisno o procjeni zainteresiranosti učenika, pa tako postoji mogućnost upisa tokara, vodoinstalatera, plinoinstalatera, bravara, autolimara, CNC-operatera.
elektrotehnika (4-godišnji program elektrotehničar).
ugostiteljsko i turizam (4-godišnji program hotelijersko-turistički tehničar i 3-godišnji program kuhar i konobar).

Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića Makarska

Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića Makarska ime je dobila po slavnom hrvatskom pučkom pjesniku fra Andriji Kačiću Miošiću.
Škola se nalazi u Makarskoj na adresi Breljanska 3, a pohađaju je učenici s područja cijelog Makarskog primorja.
Ovo je jedina srednja škola na području Makarskog primorja u kojoj su zastupljeni sljedeći četverogodišnji programi: opća gimnazija, jezična gimnazija, ekonomist i hotelijersko turistički tehničar.

Srednja škola Brač

Srednja škola Brač osnovana je 1969. godine. U početku je kao Centar za usmjereno obrazovanje radila u starijoj zgradi, a danas je smještena u relativno novoj zgradi u mirnom i zelenom zapadnom dijelu Supetra. To je moderna i odlično opremljena škola. Posebno se može naglasiti suvremena i bogata informatička oprema, koju je dijelom škola nabavila od svojih sredstava, a dijelom dobila sudjelujući u CARNet-ovom pilot projektu “e-Škole”.